Přesun na obsah

Dnes je 25.4.2024

Svátek má Marek

SHM Klub
Praha a Zdiby



Benefice pro tělocvičnu

V pátek 12. června 2009 vyvrcholila celoroční činnost dětí z kroužků SHM Praha - Kobylisy tradičním závěrečným vystoupením v Salesiánském divadle.


01

 

Také letos bylo vystoupení spojeno s trhy dětských výrobku. Oproti předchozím rokům byla letos celá akce spojena s beneficí, jejíž výtěžek byl určen na opravu tělocvičny.

Vše začalo přípravami výtvarných a keramických trhů a generální zkouškou malých tanečnic, divadelníků, šermířů a hudebníků. Od 16 hodin bylo Salesiánské divadlo otevřeno pro veřejnost. Rodiče, prarodiče, tetičky a strýčci si mohli ve foyer prohlédnout a zakoupit výrobky dětí, ale také si zajít do místního baru na kafe či limonádu.

02Gong oznámil začátek vystoupení přesně v 16.30.  Vystoupením provázela Anežka Kotrbová, která SHM vede kroužek stolní tenisu, a Vilém Pacák, mistr Deskových her.

Prvním vystoupením bylo představení  divadelního kroužku, který celý sál pobavil svou pohádkou a básněmi. Následovala série tanečních vystoupení, v nichž se střídaly nejmenší tanečnice s většími. Rodiče nemohli od jeviště odtrhnout oči, jak se snažili zahlédnout svou ratolest, která tam zrovna tančila.

Po první polovině vystoupení se mohli přítomní o přestávce zajít 03podívat do klubovny Železničních modelářů na mašinky a nádraží, které se jim na železničním panelu předvedly i v pohybu.

Přestávku někteří využili ke koupi dárečků a pozorností na našich trzích. Letos šly na odbyt hlavně keramické hrnečky a obrázky, někteří návštěvníci trhů si domů odnesli látkového medvídka nebo slona, ale i batikovanou šálu, tričko či korále s náušnicemi.

Dvacetiminutová přestávka utekla jako voda a honem, honem opět do sálu, kde na jevišti byly připraveny židle a mikrofony pro kytaristy. Po krásném kytarovém koncertu následovaly opět 04tanečky - nejdřív malé tanečnice, pak trochu větší a nakonec největší, které navštěvují tanec v SHM téměř 12 let.

Vystoupení to bylo krásné a a na tělocvičnu v rámci benefice bylo na účet i v hotovosti shromážděno celkem 59 320,- Kč. Tato částka bude ještě zdvojnásobena díky Nadaci "Divoké husy". Všem dárcům velmi děkujeme a přejeme krásné léto!

 


Kalendář akcí

duben 2024

po

út

st

čt

so

ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

Zobrazit jiný měsíc