Přesun na obsah

Dnes je 23.4.2024

Svátek má Vojtěch

SHM Klub
Praha a Zdiby



Den otevřených dveří v Salesiánském centru ocenily nejen děti

Den před začátkem podzimních prázdnin hostilo Salesiánské centrum v Kobylisích při Dni otevřených dveří na 240 žáků z okolních škol, kteří se přišli podívat, jaké aktivity pro ně Salesiánské organizace připravují. Mezi pozvanými byli i zástupci Městské části Praha 8.


Návštěvníky čekalo mnoho stanovišť představujících nabízené služby Salesiánského centra.

Žáci a studenti si tak vyzkoušeli úlohu divadelníků ve foyer Salesiánského divadla nebo navštívili keramickou dílnu, kde si mohli vlastnoručně vytvořit malou mističku.

Další skupinky zase obdivovaly šermířské dovednosti kroužku historického šermu v Klubovně u Hrocha. Hned vedle - U Šakala - zase představoval svou činnost dobrovolník ze SADBY, který byl vyslán z Německa, aby dobrovolnicky pomáhal Salesiánskému domu v pražských Kobylisích.

Během prohlídky všech "atrakcí" mohli návštěvníci využít i malého občerstvení, které pro ně bylo připraveno.

Další žáci zase pozorně naslouchali instruktorovi kurzů sebeobrany v tělocvičně Salesiánského domu, jiní si zahráli kalčo nebo SEGA hokej v klubu Vrtule.

Školní děti také měli možnost navštívit kostel, kde pro ně byla připravena i zajímavá hra.

Venkovní program zajišťovali dobrovolníci z oratoře, a děti se měly na co těšit. Mezi úkoly, které musely zvládnout totiž patřilo společné stavění věže za pomoci bužírky a gumičky, která umožňovala úchopení kostky a její následné spuštění. Ve stejný čas se jiná skupinka snažila splnit úkol v počtu nohou, rukou a dalších částí těla dotýkajících se země. Vrcholem pro všechny byla možnost slanit si strom.

Mezitím probíhala diskuze zástupců Prahy 8 a kurátorů místní radnice v klubovně Gold, kde jim vedoucí jednotlivých částí domu představili své projekty a vize do budoucnosti. Přítomní hosté byli také odměněni dárkovými publikacemi nakladatelství Portál.


Kalendář akcí

duben 2024

po

út

st

čt

so

ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

Zobrazit jiný měsíc